Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi İnar Gitsba’nın oturma izni uzatılmayarak sınır dışı edildiği açıklandı.

Gitsba, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye’deki oturum iznimin iptal etmesi sonucu, Türkiye’deki Abhaz ve Kuzey Kafkasya diasporasında büyük infialin yaşandığını gözlemlemiş bulunmaktayım. Bilmenizi isterim ki sorunun çözümüne yönelik tüm girişimler federasyonlarımızın yöneticileri ve dostlarımız tarfından yerine getirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Kafkas Dernekleri Konfederasyonu da konuya ilişkin açıklama yaparak şunları söyledi:

“Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki Tam Yetkili Temsilcisi Sayın İnar Gitsba’nın ikamet izni 31 Ocak günü kendisine yapılan bir tebligat ile iptal edilmiştir. 2014 Temmuz ayından itibaren bu görevi yerine getirmekte olan Sayın Gitsba’nın henüz 3 ay önce yenilenen ikamet izninin gerekçesiz olarak iptal edilmesini anlamak ve kabul etmek mümkün değildir.

Bu karar Türkiye-Abhazya arasındaki ilişkileri ve en önemlisi Abhazya’da işi olan, akrabaları ile insani ilişkilerini sürdürmek isteyen tüm insanlarımızı olumsuz etkileyebilecektir. Konuya ilişkin görüşlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na ve ilgililere iletilmiştir.”

Kaynak: soL Haber Portalı http://haber.sol.org.tr