RIA Novosti Haber Ajansı’nın belirttiğine göre, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan’ın NATO’ya giriş planlarının, Abhazya, Güney Osetya ve Rusya Federasyonu tarafından, Güney Kafkasya’nın güvenliğini tehdit edici bir unsur olduğu endişesi taşındığını açıkladı.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile sürdürülen görüşmeler hakkında “Çok sert geçti ama sürdürüldü” bilgisine yer verildi.

RF Dışişleri Resmi İnternet Sitesi açıklamasında “Abhazya, Güney Osetya ve Rusya Federasyonu Heyetleri, Gürcistan’ın NATO’ya giriş planlarının, 2008 ağustos olayları sonrasında sürdürülen Cenevre görüşmelerinin temel hükümlerine ve Güney Kafkasya’da Güvenliğin tehdit altında bırakılması açısından bir risk taşıyacağı endişelerini belirttiler” konusu gündeme getirildi.

Dışişleri Bakanlık açıklaması, böyle bir uygulamanın NATO’nun Gürcistan toprakları üzerinde düzenli bir biçimde askeri tatbikat yürütebilmeleri için bir alt yapı oluşturacağı belirtildi.

Bu tür gelişmelerin, aynı zamanda, ABD Savaş Gemilerinin sık sık, Karadeniz’de bulunmalarının orada bulunan sakin ortamı bozacağı not edildi.

Gürcistan’ın Atlantik Birliği ile 1994 yılında “Barış İçin Ortaklık” adı altındaki programa katıldı. 2004 yılındaki “Gül Devrimi” sonrasında Gürcistan ve NATO arasındaki işbirliği daha da geliştirildi.

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/

www.abhazyam.com